Maandelijks Linux Mint nieuws – mei 2021

Vertaling van maandelijks nieuws – 31 mei 2021 door Clem ·

Dag iedereen!

Voordat we beginnen met het bespreken van het nieuws, wil ik onze sponsors, partners en donateurs bedanken. Hartelijk dank voor uw bijdragen en voor uw steun. Veel dank ook aan alle mensen die ons op andere manieren helpen met hun ideeën, hun steun en aan al diegenen die onze gemeenschap helpen met zijprojecten of door tijd te besteden aan het helpen van andere gebruikers.

Linux Mint 20.2 “Uma”
Het grootste nieuws deze maand is de aanstaande release van Linux Mint 20.2 “Uma”. We hopen de BETA medio juni klaar te hebben.

Bulky
Er is een nieuwe XApp geïmplementeerd om de mogelijkheid toe te voegen om bestanden in bulk te hernoemen in Cinnamon en MATE. De nieuwe applicatie heet Bulky en wordt geleverd in Linux Mint 20.2.

In Xfce wordt Thunar al geleverd met een eigen ingebouwde bulk-hernoemer, dus Bulky is daar niet nodig.

Nemo Content Search
Nemo zal inhoud zoeken mogelijk maken. Tot nu toe kon je alleen naar bestanden zoeken. In Nemo 5.0 kunt u het zoeken naar bestanden en het zoeken naar inhoud combineren, d.w.z. bestanden die een bepaalde naam hebben gekregen en / of bepaalde woorden bevatten.

Reguliere expressies en recursieve zoekacties in mappen worden ondersteund.

AMD-ondersteuning in NVIDIA Prime-applet
Nvidia-prime-applet 1.2.7 is onlangs ge-backported (aangepast met nieuwere onderdelen). Het bevat een oplossing voor een regressie in ubuntu-drivers-common waardoor de applet is verdwenen.

Het bevat ook ondersteuning voor computers met AMD / NVIDIA-hybriden (d.w.z. systemen met een geïntegreerde AMD GPU en een discrete NVIDIA GPU).

Warpinator
De aankomende versie van Warpinator biedt de mogelijkheid om te selecteren welke netwerkinterface je wilt gebruiken. Als u bent verbonden met meerdere interfaces (bijvoorbeeld Wireless + ethernet), kunt u selecteren op welk netwerk u bestanden wilt delen.

Er zal ook een nieuwe optionele compressie-instelling beschikbaar zijn. Eenmaal ingeschakeld op beide machines, kan compressie overdrachten tot 3 keer sneller maken.

Posted by:

Joan

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (required):

Back to Top