Cinnamon 3.8

Linux Mint blog 02-05-2018.

Cinnamon 3.8 is nu officieel.

De meest opvallende hoogtepunten:
– CJS, de Javascript-interpreter, is nu gebaseerd op GJS 1.50.2 en afhankelijk van mozjs52
– Ondersteuning is toegevoegd voor elogind, systemd-timedated1 (die ntp en ntpdate zou moeten vervangen in Linux Mint 19 Cinnamon Edition) en het admin:// protocol
– Ondersteuning voor GTK 3.22, CSD-vensters (met name voor de knoppen lay-out en klikacties op de titelbalk) en LibreOffice (in Nemo voorvertoning) verbeterd
– Met uitzondering van Nemo-extensies werden alle Python-componenten geporteerd naar Python3
– De netwerkinstellingen zijn terug gesteld naar GNOME 3.24 en bevatten oplossingen van GNOME 3.26
– De regio-instellingen ondersteunen nu de mogelijkheid om ongewone / exotische toetsenbordindelingen weer te geven
– In de energie-instellingen kan nu “Onmiddellijk afsluiten” worden gekozen voor gesloten deksel en kritieke batterijfunctie
– Cinnamon activeert nu het touchpad als geen andere aanwijsapparaten aanwezig zijn
– Het scherm is nu synchroon vergrendeld voor de pauzestand (suspend)
– Suspend, Hibernate en schermrotatietoetsen worden nu ondersteund wanneer het scherm is vergrendeld
– Cinnamon accepteert niet langer DE-specifieke of slecht geschreven applicaties om de GNOME of MATE screensavers te starten wanneer de Cinnamon screensaver draait
– Cinnamon stelt niet langer QT omgevingsvariabelen in (distributies zijn verantwoordelijk voor het er goed uitzien van QT5-toepassingen)
– Titelbalkthema’s zijn nu beperkt tot metacity-3
– Nemo-rabbitvcs wordt niet langer onderhouden door Cinnamon maar door RabbitVCS
– Thumbnails kunnen nu worden gerenderd voor bestanden tot 32 GB
– Schaal / overzicht kan nu worden geactiveerd via dbus
– Xlets kunnen nu kolomopties definiëren bij het gebruik van lijsten en afhankelijkheden kunnen nu worden aangepast en gedefinieerd op secties (niet alleen widgets). Eenvoudige expressies met behulp van booleaanse operatoren kunnen worden gebruikt om waarden te vergelijken. De applet met instellingsvoorbeelden is bijgewerkt om al deze nieuwe toevoegingen weer te geven.

Verbeterde prestaties:
– Verbeteringen in muffin en de vensterlijst zorgen ervoor dat Cinnamon sneller aanvoelt bij het renderen van nieuwe vensters.
– Verbeteringen in de libnemo-extensie en de weergave maken Nemo sneller in het tonen van de inhoud van mappen.
– Verbeteringen gekoppeld vanuit GNOME verminderen het optreden van het volledige opnieuw tekenen van fase

Verbeterd uiterlijk:
– Window-animaties werden verfijnd. Ze voelen gladder aan.
– Symbolische pictogrammen geven Cinnamon een modernere uitstraling en betere ondersteuning voor donkere thema’s.
– De coördinaten en grootte van sommige widgets en componenten zijn aangepast om exacte pixels te gebruiken (wat resulteert in het verwijderen van een lichte wazigheid waardoor ze er beter uitzien).
– Het afsluitvenster slaat de taakbalk niet meer over

En ook:
– De nemo-zoekopdracht is vereenvoudigd, makkelijker te gebruiken en veel sneller dan voorheen.
– Weergaveaanpassingen die voorheen alleen in de pictogramweergave beschikbaar waren, kunnen nu ook in de lijstweergave worden gebruikt.
– Met < Super + Alt > (of de optie met de rechtermuisknop op de applet Bureaublad weergeven) kan nu snel het bureaublad worden getoond zonder vensters te minimaliseren. Hiermee verplaatsen desklets naar boven, totdat er ergens wordt geklikt.
– Meldingen zijn slimmer. Ze hebben nu een knop Sluiten en vervagen niet meer bij mouse-over. Om meldingsspam te voorkomen zijn ze ook beperkt in aantal per bron en verdwijnen ze wanneer de toepassing gefocust is, behalve voor bepaalde toepassingen (Firefox, Chromium..etc) die meerdere tabbladen gebruiken en meldingen voor verschillende interne bronnen kunnen verzenden. Meldingen kunnen nu ook onderaan het scherm worden weergegeven.
– Het maximale geluidsvolume was momenteel ingesteld op 150% terwijl de geluid-applet en mediaknoppen alleen een bereik van 0 tot 100% toestonden. Met Cinnamon zijn nu alle geluidsregelaars (of het nu de geluidsinstellingen, de geluid-applet of de mediatoetsen zijn) instelbaar van 0 tot de maximaal te definiëren waarde van 150% zonder de geluidsinstellingen te gebruiken.
– In de sound-applet kunnen de microfoon en de luidsprekers nu afzonderlijk worden gedempt. Er is een optie toegevoegd om te kiezen om de beeldverhouding van de albumhoes al dan niet te forceren. Tracks kunnen worden gewijzigd door naar links / rechts te scrollen (die optie kan worden geconfigureerd).

Dit is slechts een overzicht van de vele aanpassingen in deze nieuwe versie van Cinnamon.

Posted by:

Joan

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (required):

Back to Top