Linux Mint 19 nieuwigheden

Nieuwe mogelijkheden in Linux Mint 19 “Tara” met Linux kernel 4.15 en Ubuntu 18.04 basispakket.

Deze vertaling is een verzameling van de nieuwe mogelijkheden van Linux Mint Cinnamon, Mate en Xfce. De meeste informatie gaat over Cinnamon, maar is ook van toepassing op de andere versies.

De informatie komt van:
Nieuwe functies in Linux Mint 19 Cinnamon 3.8

Nieuwe functies in Linux Mint 19 MATE 1.20

Nieuwe functies in Linux Mint 19 Xfce 4.12

Linux Mint 19 is een lange termijn systeem (LTS) die tot 2023 wordt ondersteund. Het bevat bijgewerkte software en biedt verfijningen en veel nieuwe functies om de bureaublad-ervaring comfortabeler te maken.

Timeshift
In Linux Mint 19 is Timeshift de ster van de show. Hoewel het werd geïntroduceerd in Linux Mint 18.3 en ook in andere versies kan worden gebruikt, staat het nu in het centrum van de updatestrategie en communicatie van Linux Mint.

Dankzij Timeshift kan de computer worden hersteld naar een eerdere momentopname van het functionele systeem en is het alsof er nooit een probleem is geweest.

Door alle updates toe te passen en met de geautomatiseerde Timeshift momentopnamen is de stabiliteit en veiligheid gegarandeerd.

Update Manager
De Update Manager promoot niet langer waakzaamheid en selectieve updates. Het vertrouwt op Timeshift om de stabiliteit van uw systeem te garanderen en stelt voor om alle beschikbare updates toe te passen.

Als het de Timeshift-configuratie niet kan vinden, wordt een waarschuwing weergegeven:

The Update Manager

Updates worden gesorteerd op type, met beveiligings- en kernel-updates bovenaan.

Er is een nieuw type geïntroduceerd voor updates afkomstig van opslagplaatsen van derden en / of PPA’s. Door met uw muiscursor over deze updates te bewegen, wordt hun oorsprong in een tooltip weergegeven.

In het verleden waren automatische updates voorbehouden aan geavanceerde gebruikers. Er werd aangenomen dat als iemand voldoende ervaring had om een ​​cron-taak uit te voeren, ze voldoende ervaring hadden om APT-logboeken te analyseren en regressies te omzeilen. Dankzij Timeshift, waarmee iedereen regressies eenvoudig kan omzeilen door snapshots te herstellen, kunnen automatische updates nu eenvoudig worden ingeschakeld in de voorkeuren.

Automatische updates

De opdracht mintupdate-tool is vervangen door mintupdate-cli. Deze nieuwe opdracht gebruikt geen dconf, het biedt betere opties en het is gemakkelijker te gebruiken in scripts en in de terminal.

Kernel-updates zijn afhankelijk van meta-pakketten in plaats van het handmatig installeren van kernelpakketten. Dit maakt het gemakkelijker om oudere kernels te verwijderen door “apt autoremove” te gebruiken.

Ondersteuning voor “lowlatency” -kernels is toegevoegd.

De Update Manager schakelde over op symbolische pictogrammen om donkere thema’s beter te ondersteunen en biedt een venster met sneltoetsen in het Help-menu.

Welkom scherm
Linux Mint 19 wordt geleverd met een gloednieuw welkomstscherm.

Het welkomstscherm

Deze hoofdpagina is bedoeld om u op de computer en het nieuwe besturingssysteem te verwelkomen.
De nieuwe lay-out maakt het gemakkelijker om meer informatie toe te voegen en om u door uw eerste stappen te leiden.

Naast het welkomstscherm werkte het Linux Mint-team aan het verbeteren van de documentatie. Een installatiehandleiding, een handleiding voor het oplossen van problemen en een vertaalhandleiding zijn al beschikbaar. Een beveiligingsgids en een handleiding voor ontwikkelaars zijn ook gepland.

Software Manager
De softwaremanager werd vernieuwd en Flatpak-ondersteuning kreeg in Linux Mint 18.3 veel verbeteringen.

De softwaremanager

In de gebruikersinterface is de lay-out verfijnd en zijn overgangsanimaties toegevoegd.

De toetsenboordnavigatie is herzien en verbeterd.

De zoekopdracht verloopt sneller, asynchroon en binnen categorieën zoeken is nu mogelijk.

Er is een interne cache ontwikkeld voor APT en Flatpak in Linux Mint. Deze cache biedt een abstractielaag, zodat applicaties zoals de Software Manager APT en Flatpak op dezelfde manier kunnen verwerken, zonder zich zorgen te maken over hun verschillen. Deze cache kan mogelijk in de toekomst door andere applicaties worden gebruikt, zoals het menu of de Update Manager. Dit resulteert in het nog sneller starten van de Software Manager dan voorheen.

Activiteits- en laadindicatoren zijn verbeterd. Het is nu gemakkelijker om achtergrondactiviteiten bij te houden.

Achtergrondactiviteiten in de Software Manager

Ondersteuning is toegevoegd voor .flatpakref en .flatpakrepo, zodat u op de knoppen op het web kunt klikken of Flatpak-installatiebestanden kunt delen om eenvoudig Flatpak-toepassingen te installeren.

Indien beschikbaar, toont de Software Manager de grootte en versie van Flatpak-applicaties.

Oude screenshots worden opgeruimd.

Maximum geluid niveau instellen
Het maximale geluidsvolume was ingesteld op 150%, terwijl de geluid-applet en mediaknoppen alleen een bereik van 0 tot 100% toestonden. Met Cinnamon kan nu worden bepaald wat het maximale geluidsvolume is, tussen 0 en 150%, en alle geluidsregelaars (of het nu de geluidsinstellingen, de geluid-applet of de mediatoetsen zijn) variëren nu van 0 tot de maximale waarde die je hebt gedefinieerd.

Maximum geluid niveau instellen

Bestanden zoeken:
Zoeken met Nemo is vereenvoudigd en makkelijker te gebruiken.

Betere zoek opdracht

Na het zoeken kan de zoekopdracht worden onthouden door op de ster te klikken.
Recht klikken op de ster geeft de lijst met opgeslagen zoek opdrachten.

Nieuwe achtergronden van Bookwood and Kevin Tee:

Nieuw Linux Mint achtergronden 

Posted by:

Joan

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (required):

Back to Top