Linux Mint 19 Uitgebracht

Nu Linux Mint 19 “Tara” is verschenen, komen de probleempjes bovendrijven.
Het is altijd spannend om een nieuw systeem te installeren. Werk alles zoals voorheen, welke oplossingen zijn er voor niet meer werkende programma’s?

Het gebeurt toch regelmatig dat met een nieuw systeem niet alles werkt zoals men gewend is. De oorzaken van nieuwe problemen ontstaan meestal door de ondersteuning voor de nieuwste programma’s en apparaten waardoor niet meer alles aansluit op oudere onderdelen.

Om er zeker van te zijn dat er geen grote problemen ontstaan, installeer een nieuwe Linux dan naast de oude of in een virtuele box.
Linux Mint 18.3 wordt nog tot 2021 bijgewerkt, dus tijd genoeg om het oude systeem te blijven gebruiken en het nieuwe uit te proberen.
In de komende twee jaar worden er vast veel oplossingen gevonden voor eventuele niet meer werkende onderdelen.

Posted by:

Joan

7 Comments

 1. Ton van den Berg -  5 augustus 2018 - 10:55

  Op advies van een computer expert ben ik op dit moment op mijn laptop Linux Mint 19 Tara aan het downloaden.
  Betekent dit dat ik hiermee beter kan stoppen?
  Ik heb al eerder Linux geprobeerd maar door problemen met externe hardware ben ik hiermee moeten stoppen.

  Beantwoorden
  • Joan -  5 augustus 2018 - 20:23

   Iedereen is vrij om Linux Mint te gebruiken en ieder nieuw of vernieuwd product is vaak een verbetering, maar kan ook fouten bevatten.
   Het is zeker de moeite waard om de nieuwe Linux Mint eens uit te proberen. Er wordt niets mee verloren en men kan er veel mee winnen. Als er met Linux Mint problemen ontstaan kan altijd op het forum of de Facebook pagina advies worden gevraagd.

   Beantwoorden
 2. Jacob -  7 augustus 2018 - 20:37

  Ik gebruik Linux Mint sinds versie 12. Vanaf versie 17 kwam ik erachter dat de versies met de aanduiding ‘3’ (17.3, 18.3) het meest stabiel werken. Cinnamon werkt pas vanaf versie 18.3 stabiel. Linux Mint 19 uitgeprobeerd, maar hier zitten nog een aantal kinderziektes in. Mijn advies zou zijn: Gebruik Linux Mint 18.3 Cinnamon als je niet teveel wilt hobbyen…

  Beantwoorden
 3. Bernard -  14 augustus 2018 - 14:47

  Na lang tobben met Win10, traag opstarten, traag reageren en vooral veel ” een ogenblik geduld” en het ” advies” van ” deskundigen” dat het systeem verouderd zou zijn, waar ze volkomen naast zaten, ben ik overgegaan op Linux Mint 19 en ook wel met wat aarzeling.
  Maar geheel onterecht, want wat een verademing is dat programma.
  Op mij komt het over dat Win10 en bijbehorende producten, inhoudelijk, veel te zwaar is geworden in de loop der tijd en het zich zelf in de weg zit ( en de gebruikers)
  Men zal het verschil merken bij installatie, een echte aanrader.

  Beantwoorden
  • st Bernardus -  4 maart 2019 - 05:10

   Dan klopt die conclusie toch? Je systeem is verouderd voor Windows 10, niet voor Linux Mint. Dus al dat ge- “_”is overbodig en lokt alleen maar onnodige discussie uit. Dus de adviesgevers zaten er niet naast, het is maar hoe je het zelf wilt interpreteren!

   Beantwoorden
 4. Kasander -  29 september 2018 - 11:11

  Waarom zijn er bij de laatste distro’s altijd problemen met Samba en Starters? Ik moest weer een eerdere distro gebruiken om met die te kunnen werken!!!

  Beantwoorden
  • Joan -  29 september 2018 - 23:00

   Linux systemen waaronder ook Linux Mint 19 is intern een beetje (veel) anders dan de voorgaande versies. Dit is onder anderen het gevolg van aanpassingen voor nieuwe apparatuur. De kernel is daarbij het belangrijkste onderdeel dat de apparatuur moet herkennen en kunnen aansturen. De andere programmatuur wordt daarop aangepast.
   Samba is in een lang vervlogen computertijdperk ontwikkeld om bestanden tussen Windows en Linux mogelijk te maken en bestaat uit twee delen, het interne onzichtbare deel (smb) en het gebruikersprogramma. Nu sluit dat niet meer goed aan in de vernieuwde systemen, dus is het een beetje verouderd.
   Er zijn intussen veel mogelijkheden bijgekomen om bestanden op een andere nieuwere manier te verzenden.
   Of er nog veel aan wordt gedaan om Samba op de oude makkelijke manier met de nieuwe systemen te laten werken kan ik niet bevestigen.

   Beantwoorden

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (required):

Back to Top