Persbericht HCC Linux thema dag

Vandaag is onderstaand persbericht vrijgegeven voor publicatie :

Experts discussiëren over veiligheid persoonlijke data tijdens HCC!linux Themadag

Haarlem, 14 april 2011 – Het Platform Linux van HCC organiseert op zaterdag 21 mei aanstaande een evenement in Bunnik met als thema beveiliging van persoonlijke gegevens. Hoe veilig zijn persoonlijke digitale gegevens in Nederland? En, maakt het iets uit of je Linux, Windows of Mac OS X gebruikt? Is persoonlijke informatie bij bedrijven en overheden wel veilig? De HCC!linux Themadag heeft een stevig programma met lezingen en discussies over deze onderwerpen, voor zowel de beginnende als de meer ervaren computergebruiker.

Het thema online beveiliging is actueel. Recentelijk trok de Eerste Kamer de stekker uit de invoering van het landelijke Elektronische Patiëntendossier, omdat de veiligheid van de patiëntgegevens onvoldoende gewaarborgd kon worden. De verdere uitrol van de reeds gekraakte OV-chipkaart is een zorg bij beveiligings- en privacyexperts.

Prikkelende discussie

Tijdens de HCC! Linux Themadag houdt een flink aantal experts lezingen rond het thema beveiliging. Aan het eind van de dag nemen deze experts plaats in een forum om met elkaar en de zaal in discussie te gaan over de (meer)waarde van Linux en open source bij een veilige digitale dienstverlening in Nederland. De samenstelling van het forum staat garant voor een prikkelende discussie.

Deelnemende expert
Joost Pol is CEO van Certified Secure. Hij is de technische man in de discussie en weet precies wat er speelt in de duistere wereld van hackers en scammers. Daarnaast is hij goed op de hoogte van de status van de beveiliging van alledaagse ICT-producten.

Annemarie van Campen is Amerikanist, journalist en mede-oprichter van verseoverheid.nl, een website die ambtenaren, politici en overheidsorganisaties informeert over Overheid 2.0. Zij zit bovenop de internetontwikkelingen binnen de overheid, in zowel binnen- als buitenland.

Arnoud Engelfriet is de juridische expert in het team. Als ICT-advocaat is hij gespecialiseerd in internetrecht, een onderwerp waar hij sinds 2007 ook dagelijks over blogt. Arnoud spreekt regelmatig over internetrecht en heeft hierover ook in diverse tijdschriften gepubliceerd.

Brenno de Winter is inmiddels een bekende journalist in het Nederlandse medialandschap met dank aan de OV-chipkaart. Hij houdt zich als onderzoeksjournalist bezig met onderwerpen als IT-beveiliging en privacy, maar al ‘wobbend’ stelt hij ook het gebrekkige open source beleid van de overheid aan de kaak.

Bas van den Dikkenberg vertegenwoordigt de HCC!linux gebruikersgroep. Vanuit zijn functie weet hij precies wat er in de HCC!Linux community speelt en in hoeverre de leden zich bewust zijn van online veiligheid.

De discussie wordt geleid door Onno Louwen, adjunct-hoofdredacteur van Linux Magazine.

Ben je enthousiast over of geïnteresseerd in Linux en open source, maar is het thema Beveiliging iets te specifiek voor je? Geen probleem. Jos Poortvliet, community manager van het OpenSUSEproject, bespreekt in zijn lezing de toekomst van deze van oorsprong Europese Linuxdistributie. Tijdens de HCC! Linux Themadag is alle ruimte om bij verschillende Linux- en open source organisaties aan te schuiven, waaronder Linux Mint en HCC zelf.

Praktische informatie

De Linux Themadag wordt gehouden op 21 mei 2011 van 10.00 uur tot 16.00 uur in het Postillion Hotel te Bunnik.

Het laatste nieuws over het evenement staat op de website www.hcc-linux.nl en is via twitter te volgen onder de hashtag #hcclinux.

Vragen aan de experts voor de discussie kunnen al gesteld worden via vragen@hcc-linux.nl.

Uiteraard is Linux Mint Nl hier aanwezig

Posted by:

Arie

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (required):

Back to Top