Linux Mint maandnieuws december 2020

Vertaling Maandelijks nieuws – 31 december 2020 door Clem

Gelukkig nieuwjaar iedereen!

Bedankt voor de feedback die je ons hebt gestuurd. Tussen de blog en de Github-rapporten hebben we 75 problemen opgelost sinds de BETA-release.

Hartelijk dank ook voor uw donaties en voor uw steun. Met het geld dat we de afgelopen maanden hebben verzameld, hebben we grote bonussen kunnen sturen naar onze ontwikkelaars en onze moderators. Dit voelt altijd heel goed, vooral rond Kerstmis.

Momenteel zijn er 34 openstaande problemen. De meeste zijn geen release-blokkers, maar er zijn nog steeds bugs die we willen oplossen voordat we Linux Mint 20.1 een stabiele release geven.

Ik weet dat het een paar keer is gevraagd, maar ik kan je geen exacte releasedatum geven. Het is niet dat we het u niet willen vertellen, het is gewoon dat we niet precies weten wanneer de release zal plaatsvinden. Totdat het klaar is, zal het niet gebeuren, en als het eenmaal klaar is, is er geen reden om op een aangekondigde datum te wachten.

Als we als project een releasedatum wilden aankondigen en ons eraan zouden houden, zouden we dit opzettelijk verder moeten plannen dan verwacht, bereid zijn om mensen ‘s avonds laat te laten werken, zelfs als er geen echte noodsituaties zijn of erger, het product vrijgeven met belangrijke bugs die we hadden kunnen verhelpen, maar waarvoor we geen tijd hadden. Ik ken sommige bedrijven en sommige projecten werken zo en dat is oké. Ik weet dat de zichtbaarheid die ze hun gebruikers geven, belangrijk is en ook gewaardeerd wordt, maar dat is niet hoe we ervoor kozen om te werken. De release komt uit als we er blij mee zijn. Kijkend naar de lijst met bugs die we hebben, zijn er nog steeds problemen die we willen oplossen. Over 2 maanden maakt het helemaal niet meer uit of we dit een week eerder of een week later hebben uitgebracht, maar de bugs die we hebben doorgelaten, vooral die welke de livesessie beïnvloeden, zullen de release voor altijd markeren en in de voorhoede van de versie die mensen downloaden voor de komende 6 maanden.

We hebben dus geen vaste releasedata. We hebben echter een release-cyclus van 6 maanden die ons ritme en een gevoel van urgentie geeft, en deze release nu uitbrengen is het enige waar we ons op richten.

Sommige stroomopwaartse regressies hadden invloed op de Ubuntu LTS-kernel waarmee we leveren. We hebben met name problemen met de touchpad opgemerkt. Deze problemen zullen waarschijnlijk niet snel worden opgelost vanwege de feestdagen. Parallel hiermee hoorden we uw feedback over AMD Ryzen 5 en Ryzen 7 die geen goede ondersteuning hadden in de 5.4 LTS-kernel. We zullen na de BETA niet van kernel wisselen en zeker niet naar 5.8, wat nog niet eens HWE is. Dat gezegd hebbende, overwegen we om een ​​extra ISO-image te maken als onderdeel van de release met een 5.8-kernel. Als u problemen had met het touchpad en / of AMD Ryzen met de BETA, laat het ons dan weten en geef ons zo veel mogelijk details.

Eindelijk een korte opmerking voor Compiz-fans. Compiz zal terug zijn, en functioneel uit de doos, in de stabiele release van de MATE- en Xfce-edities. Bedankt voor je feedback.

Posted by:

Joan

3 Comments

 1. David -  4 januari 2021 - 17:52

  Bedankt voor jullie duidelijke uitleg, van hoe en waarom. Dit is een van de redenen waarom ik ben overgestapt van Ubuntu naar mint. Niet dat Ubuntu slecht is, maar jullie werkwijze met de nieuwe releases bevalt me beter.

  Beantwoorden
 2. carolien entrop -  17 februari 2021 - 16:27

  Ik woon in Amsterdam zuid en zoek iemand die mijn linux mint kan upgraden.

  Weet u iemand?

  Carolien

  Beantwoorden
  • Joan -  18 februari 2021 - 04:24

   Beste Carolien,

   Er is in Amsterdam een computerclub http://linuxamsterdam.nl/.
   Kijk ook een op het Linux Mint forum, daar kan je direct om raad vragen en zijn er willigt mensen die je persoonlijk willen helpen.
   Ook op de Linux Mint wiki staat al veel info.
   Het forum en wiki kan je met de knoppen boven aan deze pagina starten.

   Beantwoorden

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (required):

Back to Top