Gratis schrijvers licentie.

Er was in januari geen noemenswaardig nieuws op de officiële Linux Mint site en dat vond ik erg saai.

Iedere Linux Minter heeft wel verhalen en informatie over onze hobby die hij of zij zou willen publiceren, en dat kan.

Ga naar de Linux Mint wiki en vraag daar een persoonlijke pagina aan. Gebruik je Persoonlijke pagina om over jouw ervaring met Linux Mint te schrijven. Gewoon over Linux of GNU/Linux mag natuurlijk ook.

Wil je het verhaal mooier maken, kijk dan in de Snelcursus wat en hoe je dat kan doen.

Er zijn maar een paar voorwaarden.
1 Het moet in het Nederlands.
Er zitten best veel Engelse woorden in het computerjargon, maak er geen punt van maar probeer die zoveel mogelijk te vertalen.
2 Het moet vallen onder GNU/Linux licentie.
Het moet informatie zijn die je zelf hebt geschreven. Kopiëren en verspreiden van beschermd materiaal is verboden door copyright wetten. Citeren mag natuur altijd als de bron wordt vermeld.

Vind je het leuk om ook onderdelen Linux Mint te beschrijven in de rest van de Linux Mint wiki, geef dat dan aan in je aanvraag.

Lees de Vijf pijlers eens door voor je begint.

Posted by:

Joan

1 Comment

  1. Wim Baardse -  20 februari 2021 - 17:28

    Het eerste linuxprogramma dat ik tegen kwam was Ubuntu, een dvd of een cd. Ik was meteen verkocht en men stuurde mij 10 exemplaren, die wilde ik uitdelen tijdens een cursus seniorweb. Dat was in 2006 of 2007. Linux Mint ontdekte ik later. Van windows werd je tureluurs. 98, 99 2000 XP Vista, enz enz. Mint blleef Mint.
    Alles was gratis te downloaden en programmabeschrijvingen en instructie was steeds makkelijker te vinden. En alles werkt. Ik verbaas me nog wel over het feit dat er geen tablet of telefoon is waar je zelf linux op kan zetten.

    Beantwoorden

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (required):

Back to Top