Mail van Linux Mint NL naar Helpmij.nl

Vanmorgen heb ik een mail gestuurd naar de hoofdredacteur van de nieuwsbrief van Helpmij.nl.
Hier werd een stuk over Linux Mint geschreven met een paar fouten erin, die een nieuwe gebruiker op het verkeerde been zou kunnen zetten.
Nu is hier vandaag aardig wat commotie om geweest, en vind ik het tijd dat de mail openbaar word gemaakt. Dan kan iedereen lezen dat er niks verkeerds in staat.

Goedemorgen Cor Vermeulen

Ik heb de nieuwsbrief op helpmij.nl zitten lezen, en met name het stuk over Linux Mint van Femke98.
Ze heeft het er hier over dat er voor het eerst een RC van Linux Mint is uitgekomen, en dit klopt niet.
Telkens voor er een stable release uit komt van Linux Mint ( hierna te noemen als Mint ), komt er een RC uit en een paar weken later de stable release.

Ook verteld Femke98 dat de RC een rolling release is op een stabiele basis, en dit klopt ook niet.
De RC van Mint is de release candidate, van de stable release en geeft een voorproefje van wat je er van kan verwachten.
Dit heeft niks te maken met de LMDE ( Linux Mint Debian Edition ) release, die op Debian testing gebaseerd is.
Dit is een totaal andere release, die bedoeld is om naast de normale Mint die op Ubuntu gebaseerd is te draaien.
En voor mensen die niet elke 6 maanden een nieuwe versie van Mint willen installeren, maar toch de nieuwste software willen gebruiken.

Ook schrijft ze in het stukje dat Mint 11 op Debian gebaseerd is, ook dit klopt niet.
Mint 11 is gewoon net als alle versie’s er voor gebaseerd op Ubuntu, en alleen LMDE heeft de Debian basis.

Ook staat er in het stuk van Femke98 een verwijzing naar het Linux Mint Forum, alleen wel naar het Belgische forum.
Ik vraag me af waarom er geen verwijzing staat naar het Nederlandse forum, van de officiële Nederlandse community.  

Wij van Linux Mint NL vinden het jammer dat er fouten in het artikel staan, en zo aankomende gebruikers op een verkeerd been worden gezet.
Het zou dan ook leuk zijn als de fouten gecorrigeerd worden, en dat Femke98 zich eerst eens verdiept in Mint voor ze een artikel er over schrijft.

Met vriendelijke groet,
Bas de Kruijf
Linux Mint NL

P.s
Wij hebben uw naam en mail adres gehad van Jan Stedehouder.

Ook werd er over gevallen waarom er verwezen word naar het Belgische forum en niet naar het Nederlandse forum. Dat dit een keus is geweest van Femke98 dat kan en dat mag, maar ik mag op mijn beurt toch vragen waarom de Nederlandse community niet word genoemd ?

Met het openbaren van de mail wil ik laten zien dat er niks verkeerds in staat, en dat wij niet willen dat de gebruiker/nieuwe gebruiker van Mint op het verkeerde been word gezet.

Posted by:

bas

4 Comments

 1. Johan -  5 juli 2011 - 11:02

  Hallo Bas,

  bedankt voor de rechtzettingen. Jammer dat een waarschijnlijk goed bedoelt artikel nu mensen in de verwarring brengt. Alsof het systeem van alle releases nog niet complex genoeg is 🙂

  Heb je antwoord terug gekregen van helpmij.nl ?

  mvg,
  Johan

  Beantwoorden
  • Arie -  5 juli 2011 - 11:05

   Ja we hebben antwoord gehad, zie hieronder :

   Goedemorgen,

   Uiteraard heb ik mijn licht opgestoken over de beschuldigingen die jullie aan het adres van femke98 hebben gedaan. Daarbij ben ik op zaken gestuit waar Helpmij.nl zich verre van wil houden.

   Na enig “speurwerk” is mij gebleken dat er niets mis is met het artikel van femke98. Op het forum van Mint be is men zelfs content met haar artikel, zo ook op het Ubuntu forum evenals een deskundige die ik geraadpleegd heb. Kennelijk zitten er weliswaar een paar onvolkomenheden in het artikel maar dat is middels een kleine correctie af te doen. De (voorbarige) conclusie die ik trok naar aanleiding van jullie eerste schrijven moet ik dus bijstellen, hetgeen betekent dat het artikel niet overgeschreven wordt.

   Wij van Helpmij.nl en ik als hoofdredacteur houden het volste vertrouwen in femke98 en hopen nog lang met haar door te gaan als redacteur.

   Verder wens ik verschoond te blijven van onverkwikkelijke zaken waar noch ik noch Helpmij.nl beslist niets mee te maken wil(len) hebben.

   Groet,

   Cor.

   Ik maak me trouwens ernstig zorgen over die ” deskundige ” die deze hoofdredakteur heeft geraadpleegd. Het geeft wel het niveau van helpmij.nl weer ………………………………….

   Beantwoorden
   • nomko -  11 juli 2011 - 20:16

    Nou Arie, die redacteur is op het verkeerde been gezet door die andere zelfbenoemde “deskundige”!

    Beantwoorden
  • nomko -  11 juli 2011 - 20:15

   Jaja….femke98….. Weer zo’n zelfbenoemde Ubuntu goeroe van die ene Ubuntu forum. Eerst in de materie verdiepen, ho maar! Gelijk brullen. Mooi dat ze ff met die mail op d’r plek is gezet!

   Beantwoorden

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (required):

Back to Top