Rosa nieuws van het Linux Mint Team

Dit is een vertaling van het artikel op de officiële Linux Mint blog door Clem op donderdag 7 januari 2016.

Upgrade van Linux Mint 17.x
De upgrade van Linux Mint 17, 17,1 en 17,2 naar Linux Mint 17.3 is nu open voor alle versies (Cinnamon, MATE, KDE en Xfce). Instructies over de upgrade zijn beschikbaar op de officiële Linux Mint blog

Sara
De eerste versie van de komende Linux Mint 18.x krijgt de naam “Sarah”.

Sarah is een Joodse vrouwelijke voornaam die in veel gebieden van de wereld wordt gebruikt. Een alom populaire voornaam in Europa en Noord-Amerika, maar ook in het Midden-Oosten vaak gebruikt zowel door religieuze en niet religieuze culturen.

De naam verwijst vaak naar Sara, de vrouw van Abraham in de Hebreeuwse Bijbel, het christelijke Oude Testament en de islamitische Koran. In het Arabisch, Hebreeuws en Perzisch betekent het “vrouw van hoge rang”, vaak gewoon vertaald als “Prinses”. In het moderne Hebreeuws wordt “Sarah” (שרה) gebruikt als een woord voor “vrouwelijke minister”.

Linux Mint 18
Het is nog erg vroeg om iets te melden over Linux Mint 18, maar hier is enige informatie:

Linux Mint 18 wordt waarschijnlijk vrijgegeven rond mei / juni 2016.
Linux Mint 18.x uitgaven zullen zijn gebaseerd op Ubuntu 16.04 LTS met ondersteuning tot 2021.
Een van de doelen voor Linux Mint 18 is om deze van een ​​nieuwe look en feel te voorzien (dus het is waarschijnlijk dat “Prinses Sarah” een nieuwe jurk zal krijgen) 🙂

Sarah is op dit moment gewoon een naam en we zijn nog steeds vrij ver van Linux Mint 18. Wilt u onze ontwikkelingen volgen, kijk dan op de Segfault blog waar nieuws en informatie is te vinden.

Enkeles door Clem beantwoordde vragen en reactie.

V: 1. Zal Intel Z170 Chipset volledig ondersteund worden (geen problemen meer met IGP, Audio, Ethernet …)
V: 2. KDE: Update naar Plasma 5?
PS: Sarah is een goede keuze 🙂
A: Ik kan niets met zekerheid zeggen over Z170, het lijkt erop dat de steun is verbeterd in 4.3 / 4.4, dus er is hoop (er is gesproken over binary blobs en potentiële problemen met licenties van Intel). Plasma 5 ja, maar het is niet echt een update, het is meer als een nieuw KDE.

V: Zal er een upgrade pad vanaf LM 13 zijn?
A: Ik kan dat niet garanderen, althans nog niet. We zijn van plan het voor 17,3 -> 18 te doen. We kunnen het ook vergemakkelijken door het documenteren van een richtlijn voor 13, maar ik kan dat in dit stadium niet garanderen.

V: Maar hoe zit het met de letter A op het einde van de release codenaam?
A: Er is een Frans gezegde voor deze, “het is de uitzondering die de regel bevestigt” 🙂

V: Ik ben nieuw op Linux, maar ik ben benieuwd naar een ding aangezien er 100+ distributies zijn. Stel je voor dat de meerderheid van de ontwikkelaars zich verenigd en beginnen te werken aan toepassingen. Ik weet zeker dat het gemakkelijk de populariteit van een Mac-systeem zou bereiken.
A: Nee, het is een veel voorkomende misvatting. Je bent niet de enige die dat denkt. Veel grote bedrijven denken in Computer Sciences en Information Technologies als iets wat ze kunnen industrialiseren. Ze stapelen ontwikkelaars als waren het middelen en stoppen ze in teams met een kwantitatieve strategie. Het is echter ook geweldig, want dankzij dat kunnen start-ups concurreren met grote multinationals, en met een paar gepassioneerde geeks is het mogelijk om beter te presteren dan IT-afdelingen sterk (of zwak) van honderden zogenaamde ontwikkelaars. Dit is niet alleen ‘werk’, het is een kunst, het is een hobby, er zit een drive achter en het belangrijkste ding is passie. Een geek moet vrij kunnen denken en werken en zal dan wonderen creëren. Als je ze allemaal in een groot project stopt en hun rol vermindert door het gewoon uitvoering van andermans ontwerp, ontstaat in geen 100 keer het eerste resultaat … in feite onstaat waarschijnlijk veel minder dan een geek in vrijheid presteert.

V: Alsjeblieft ga niet overstag met de nieuwe “look and feel”.
Wij houden van Mint zoals het is en ondanks dat wat grafisch polijsten prima is, doe verder niets raars.
De focus voor 18,0 moet zijn: alles moet werken met de nieuwe basis, al het andere lijkt mij ondergeschikt te zijn.
Geen nieuwe paradigma’s en de daaruit voortvloeiende gebroken OS’s alstublieft.
A: Dat is inderdaad de nummer 1 prioriteit.

V: Heeft Mint 18 de nieuwe versie van FlightGear?! (13.4)
Dank u voor het grote werk in Ubuntu Mint !!
Sorry voor mijn gebrekkig Engels.
A: Ja (het is versie 3.4 echter niet 13,4).

V: Oh alsjeblieft vernietigen Cinnamon niet! Het heeft geen grote veranderingen nodig.
A: In het geval dat er ooit enige twijfel was … Ik ben blij om te bevestigen dat het “vernietigen” van Cinnamon niet is gepland voor Linux Mint 18 🙂

V: Ik denk niet dat aan MATE veel moet worden bijgewerkt voor de desktop. Ik blijf bij MATE, want het lijkt heel erg op GNOME 2. Schoon en eenvoudig. Het heeft geen nieuwe look and feel nodig. Het is een comfortabele plek om te werken.
A: Ik zou hebben uitgelegd wat ik bedoelde met “look and feel”. We zijn niet van plan om de bureaublad paradigma’s te veranderen. We hebben het hier over iconen, thema’s, achtergronden, dat is alles.

V: Houd het ‘klassieke’ thema als een optie in de instellingen en iedereen is blij. Voorzeker, de LTS gebruikers hebben geen bezwaar tegen een paar extra kliks na installatie?
A: Natuurlijk.

V: Heeft het zin om Linux Mint 18 MATE Edition specifiek te baseren op Ubuntu 14.04 MATE? Dat zou wat eenvoudiger zijn, omdat de officiële Ubuntu repositories nu een MATE smaak heeft, of wordt de Linux Mint 18 MATE Edition gebaseerd op een nieuwere versie MATE?
A: In het MATE team zijn we het eens geworden over een kortere release-cyclus, dus idealiter moet je een nieuwe versie van MATE zien met elke nieuwe Mint versie. De basis eronder is niet relevant, dat is een ander aspect. In termen van onderhoud kunnen we niet vertrouwen op de Ubuntu MATE pakketten, omdat we in de loop van 2 jaar MATE naar dezelfde hoogte willen brengen (16,04 bijvoorbeeld). Met andere woorden 16,04 heeft MATE 1.12 (en misschien 1.14), maar in de loop van Mint 18, 18.1, 18.2, 18.3 kunnen we besluiten om het aan te vullen met Mate 1.14, 1.16, 1.18, 1.20, zelfs …

V: Zal het standaard systemd gebruiken als basis? Ik zou het waarderen.
A: Ja.

V: Hoe zit het met LMDE3 Clara? Is het dat in zicht?
A: LMDE 3 zal worden gebaseerd op Debian Stretch, het is te vroeg om daar nu iets over te melden.

V: U kunt een nieuwe release volgens de naamgeving regels noemen wat jullie willen. Maar ik denk niet dat het een goede zaak is om een ​​naam te noemen van joodse oorsprong of iets … Religie is een brandende kwestie tegenwoordig. Het is beter een naam niet te binden aan een religie. Als Mint gebruiker wil ik Mint voor alle groepen, alle religies en voor alle mensen over de hele wereld. Met dank!
A: Je leest er te veel in. Het maakt niet uit welke religie mensen hebben. Dit is onze gemeenschappelijke geschiedenis en het behoort tot ons allemaal. We leggen altijd uit wat de oorsprong van de naam is. Het is niet gekozen op basis van waar het vandaan komt (het is meestal gekozen omdat het goed klinkt, want het is niet moeilijk te spellen (belangrijk voor een codenaam), omdat het relatief kort is etc etc ..), maar het is desalniettemin interessant. Dit is een mooie naam, en net als met elke andere naam, zit er een interessant verhaal aanvast. U hoeft niet joods of zelfs Deist (geen NL naam beschikbaar) te zijn om ervan te genieten. Het is alleen nodig om een beetje te genieten van cultuur en geschiedenis.

V: Geef ons oude DINOSAURIERS de mogelijkheid om de “oude” look te houden.
Ik gebruik MATE simpelweg omdat het niet veelkleurige is. Donkere achtergrond en Mint-grijze kleuren.
A: We zullen.

Posted by:

Joan

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (required):

Back to Top