Linux Mint NL local community server verplaatst.

De reorganisatie van de Linux Mint sites op de servers van LinProfs is afgerond.
Hierdoor is het mogelijk geweest dat er geen contact met de LMNL-loco sites mogelijk was.
Er zijn hierbij geen veranderingen aan de sites aangebracht, maar er zijn wel enkele nieuwe site beheerders.

Een stukje geschiedenis.
Nadat de vorige beheerders geen gelegenheid meer hadden om de Linux-Mint-NL-loco server te onderhouden is het beheer voortgezet door de firma LinProfs. Het algemene beheerd van de loco lag daarna in handen van Christiaan.

Het forum.
Doordat er veel spam werd verspreid is Wilfried begonnen als forum-beheerder, waarna Joan hem is gaan assisteren en was het forum snel schoon. Kortgeleden kreeg de ervaren beheerder Mr.B weer gelegenheid voor het forum en is ook weer lid van het beheersteam.

De wiki.
Aan de LMNL-wiki werd niet veel gedaan, waardoor Joan daaraan is begonnen en is wiki-beheerder.
Er is nog wel veel werk om de wiki uit te breiden, te controleren en aan te passen. Hiervoor zijn geen speciale rechten nodig en iedereen die is ingeschreven kan berichten plaatsen, aanpassen en helpen met controleren.

Facebook.
Bij Facebook is Joan controleur en contactpersoon voor dagelijkse activiteiten.

De hoofdsite en blog.
Naast zijn andere werkzaamheden bij LinProfs had Christiaan niet de gelegenheid om de LMNL-loco hoofdsite regelmatig bij te werken en werd Joan gevraagd hierbij te assisteren. Doordat de werkzaamheden van Christiaan zijn uitgebreid heeft de Linux ingenieur Marco het algemeen beheer van de LMNL-loco overgenomen en is bij het verplaatsen van de server belast met het verplaatsen van de hele LMNL-loco.

Met het reorganiseren van de LMNL-loco server is het ook de bedoeling dat de site beheerders gelegenheid krijgen om de LMNL-loco-server te controleren. Hierdoor wordt het eenvoudiger om de sites direct te controleren en te reageren door de dagelijkse sitebeheerders. LinProfs blijft wel de hoofdbeheerder van de LMNL-loco.

Met vriendelijke groet van de site beheerders.

Posted by:

Joan

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (required):

Back to Top