Linux Mint maandnieuws “Warpinator”

Maandelijks Linux Mint nieuws – 1 maart 2020 door Clem

Hartelijk dank voor uw steun en uw donaties! De LMDE 4 BETA is uit. We willen graag alle mensen bedanken die ons helpen het te testen en te verbeteren. We nemen momenteel uw bugrapporten door en proberen zoveel mogelijk op te lossen.

Pink is het nieuwe zwart
Sebastien Bouchard beoordeelde de kleurvariaties voor het Mint-Y-thema en kwam met een methode en een voorstel voor een nieuw palet. Hij werkte aan tint, lichtheid en verzadiging in een poging om de kleuren levendiger te maken zonder de leesbaarheid en het comfort aan te tasten.Een van onze ontwikkelaars maakt al beducht gebruik van Mint-Y-Pink … dus we begonnen met die kleur en vroegen hem de wijzigingen te herzien door het nieuwe thema een week of zo te proberen.

Hier is een vergelijking van de oude Mint-Y-Pink …… met de nieuwe:Zoals je kunt zien, is de nieuwe Pink levendiger in termen van lichtheid en verzadiging, maar hij is ook meer Roze in termen van tint (hij verloor die paarsachtige tint die de vorige kleur had).

De nieuwe kleur is aangenaam zonder overweldigend te zijn en het resulterende GTK-thema is leuk om te gebruiken.

We hopen deze methode op alle andere kleuren toe te passen en de map-pictogrammen aan te passen.

Warpinator
10 jaar geleden bevatte Linux Mint 6 een nieuwe tool genaamd Giver om eenvoudig bestanden te delen via het lokale netwerk. Zonder server of configuratie zien computers elkaar automatisch en kun je eenvoudig bestanden van de ene naar de andere slepen en neerzetten. Toen het Giver-project stierf, moesten we het uit Linux Mint verwijderen en sindsdien missen we die functionaliteit.

De vermelding ‘Netwerkdetectie’ in onze routekaart leidde uiteindelijk tot vroege modellen, maar we hebben nooit de tijd gevonden om het te implementeren … tot nu toe.

Er is gestart met een nieuwe implementatie en met een kleinere reikwijdte dan de eerste mockups (“proefversie” een model of replica van een machine of structuur, gebruikt voor educatieve of experimentele doeleinden.). Het idee is om de kernfunctionaliteit van Giver na te bootsen. Serverconfiguratie (FTP, NFS, Samba) is te veel voor een eenvoudige bestandsoverdracht tussen twee clients, en het is omslachtig om externe media (internetdiensten, USB-sticks, externe HDD’s) te gebruiken om alleen bestanden te delen wanneer er een lokaal netwerk is dat dat kan.

Het hoofdvenster toont de computers op het lokale netwerk die ook Warpinator gebruiken:Door op een computer te klikken, kunt u er meer informatie over bekijken en bestanden ermee uitwisselen:De broncode voor dit project staat op github op https://github.com/linuxmint/warp.

** Merk op dat “Warpinator” een tijdelijke naam is. Tot we een goede naam vinden, kozen we iets volkomen belachelijks om ervoor te zorgen dat we het later zouden veranderen ?

Posted by:

Joan

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (required):

Back to Top