MintBox 3 recensie

Vertaling van Linux Mint nieuws 27 maart 2020 door Clem

Dit is een zeer subjectieve recensie van de MintBox 3. Ik zeg “zeer subjectief” niet omdat we 5% van de verkoop krijgen (dat op zich zou er niet zoveel toe doen), maar we zijn helemaal weg van dit toestel, de zeer lange samenwerking die we hebben gehad met Compulab en het feit dat deze geweldige computer onze software gebruikt en onze naam draagt.

Geen enkele computer is echter perfect, we zullen wat kritiek hebben, maar als inleiding waarschuw ik je liever. Dit is veruit de beste computer waarmee we ooit hebben gespeeld, hij draait op Mint en er staat ons logo op. Het is moeilijk niet vooringenomen te zijn ?

Compulab Links
persbericht
Specificaties
Galerij

Eerste indruk
De MintBox 3 heeft een zeer unieke uitstraling. Als je het aan mensen laat zien die niet van computers houden, vragen ze vaak: ‘Wat is het?’.

Het is relatief klein. Hier staat het tussen een boek en een 13 ″ laptop:

Laat u echter niet misleiden door de grootte. De MintBox 3 is niet licht. Het is eigenlijk best zwaar. Ik nam de mijne mee op reis naar Frankrijk. Het paste perfect in mijn kleine koffer, maar het kostte 7Kg van de 10Kg die ik mee mocht nemen. Ik had niet veel meer voor mijn kleren ?

De beveiliging op de luchthaven wilde dat ik hem openmaakte. Dat was gemakkelijk te doen … maar daarover later meer.

De reden dat de MintBox 3 zo zwaar is, is omdat hij volledig uit metaal is gebouwd. Het hele apparaat, de voet en de koellichamen zijn gemaakt van dik metaal en omdat de computer vrij klein is, is hij absoluut zwaarder dan hij lijkt.

Van voren gezien heeft de MintBox 3 een beetje een Star Wars-sfeer. Door de massieve metalen koellichamen aan beide kanten lijkt het op een Imperial Tie Fighter.

Het Linux Mint-logo is diamant geslepen en maakt deel uit van de behuizing. De bouwkwaliteit is zeer indrukwekkend. Het is niet gebruikelijk dat een computer deze materialen en dat afwerkingsniveau gebruikt.

Hoewel er een paar audio- en USB3-poorten in het voorpaneel zitten, vind je aan de achterkant de meeste connectiviteit. De MintBox 3 beschikt over tal van poorten en interfaces, dus het aansluiten van verschillende beeldschermen, apparaten en netwerken is geen probleem.

Als u op de bovenkant van het apparaat drukt, wordt het deksel geopend. Er zit een klein slotje aan de achterkant om dit te voorkomen of toe te staan.

De NVIDIA-videokaart zit vast tegen de binnenkant van het deksel om het oppervlaktecontact en de thermische dissipatie via de linker warmteafleider te maximaliseren.

Er zitten geen fans in de MintBox 3, het is een stille computer. De warmte die door de CPU en de GPU wordt geproduceerd, gaat door de twee metalen koellichamen aan de zijkanten van het apparaat.

In de box zijn de componenten netjes georganiseerd en makkelijk toegankelijk. Het is heel makkelijk om bij de RAM te komen of aan de hendel te trekken om het opslagcompartiment los te maken dat bovenop de NVMe-schijf die op het moederbord is bevestigd en ruimte biedt voor 4 extra SSD’s.

Op het voorpaneel toont een LED-scherm de CPU- en GPU-temperaturen in realtime.

Specificaties
De MintBox 3 Pro wordt geleverd met 32 ​​GB RAM, een Intel i9-9900K CPU, een NVIDIA GTX 1660 Ti GPU en 1 TB NVMe-opslag.

Het heeft 2 gigabit Ethernet-poorten en ondersteunt 802.11ac WiFi en Bluetooth 4.2-verbindingen.

De NVIDIA-kaart heeft 4 poorten: 3 DisplayPort en 1 HDMI.

Tot dusver hebben 4 andere Mint-ontwikkelaars – Michael – Stephen – Joseph – Vincent – een MintBox 3 ontvangen en beoordeeld. Ik hoop dat we er in de toekomst een kunnen sturen naar meer mensen binnen het team.
Zij bespraken onder andere:
Realtek HD Audio
Speed and performance
Passive cooling and coil whine
Final thoughts

Slotopmerking
Net als de Macbook en die oude T2XP waar ik Linux Mint op heb gestart, zal ik deze computer langer gebruiken dan alle andere omdat ik er dol op ben. Je herinnert je geweldige objecten die je bezit en die je je hele leven hebt gebruikt. Dit is er een van. Het is een geweldige computer en er is niets anders dat er zo uitziet.

Posted by:

Joan

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (required):

Back to Top