Linux Mint maandnieuws van maart 2020

Vertaling van Linux mint nieuws van 31-3-2020 door Clem

Hartelijk dank aan u allen voor uw steun en voor uw donaties. LMDE 4 duurde langer dan we hadden verwacht, maar we zijn erin geslaagd om er veel nieuwe functies aan toe te voegen en de kloof met de Ubuntu-release aanzienlijk te dichten. Nu concentreren we ons op de nieuwe ontwikkelingscyclus en de aankomende Ubuntu 20.04-pakketbasis.

LMDE 3 EOL
LMDE 3 bereikt EOL (End-Of-Life) op 1 juli 2020. Na die datum blijven de repositories werken, maar de release zal niet langer bugfixes en beveiligingsupdates van Linux Mint ontvangen.

Om “LMDE 3 naar LMDE 4 te upgraden, leest u” Hoe u naar LMDE 4 upgradet “. https://blog.linuxmint.com/?p=3869

Mint 20, codenaam Ulyana
De codenaam voor Linux Mint 20 is Ulyana.

Linux Mint 20 is gebaseerd op Ubuntu 20.04 en bevat 3 edities: Cinnamon, MATE en Xfce.

In tegenstelling tot eerdere releases is het alleen beschikbaar in 64-bits.

StatusNotifier, libAppIndicator en libAyatana
Na een wijziging in Electron krijgen XappStatusIcon-applets ondersteuning voor StatusNotifier, libAppIndicator en libAyatana.

Deze ondersteuning, die standaard was uitgeschakeld in Cinnamon, wordt volledig verwijderd uit de DE en gedelegeerd naar de XappStatusIcon-applet.

LibAppIndicator en libAyatana kunnen terugvallen op xembed (de GTK-bladtechnologie), dus hoewel ondersteuning voor deze technologieën standaard was uitgeschakeld, zouden applicaties die deze bibliotheken gebruiken nog steeds hun pictogram op het blad krijgen. In Mint was de situatie zelfs nog beter omdat libAppIndicator werd gepatcht om terug te vallen op XappStatusIcon voordat het terug viel op xembed, waardoor de compatibiliteit met HiDPI en symbolische pictogrammen behouden bleef. Het probleem was met applicaties die StatusNotifier rechtstreeks gebruikten … die gewoon nergens op terugliepen en geen zichtbaar pictogram in het systeemvak hadden. Met Electron verhuizen naar StatusNotifier werd dit probleem urgenter.

XappStatusIcon-applets die ondersteuning voor deze technologieën krijgen, garanderen een betere ondersteuning voor moderne Electron-apps en -indicatoren en dit zal in alle distributies gebeuren, zonder dat er iets hoeft te worden gepatcht.

Nemo-prestaties
Het team heeft gekeken naar de prestaties van de bestandsbeheerder en er worden wijzigingen aangebracht in de manier waarop Nemo met miniaturen omgaat. Hoewel het genereren van nieuwe miniaturen asynchroon is verlopen, kan het laden van bestaande miniaturen soms een impact hebben op het bladeren door inhoud en het navigeren door mappen.

Het belangrijkste idee achter deze wijzigingen is om prioriteit te geven aan inhoud en navigatie en om miniaturen zoveel mogelijk uit te stellen. Als gevolg hiervan wordt de inhoud van mappen weergegeven met generieke pictogrammen voordat de miniaturen worden weergegeven, maar de prestatieverbetering is behoorlijk merkbaar.

Dit heeft ook een positieve invloed op de prestaties bij zware I / O en langzame HDDS, zoals bij het verplaatsen van video’s naar externe apparaten.

Warpinator
De tool om bestanden over het lokale netwerk te verzenden is bijna klaar. We kijken nu naar gegevensversleuteling. Het werkt goed, het ziet er goed uit, maar we hebben er nog geen naam voor.
Als iemand een goede naam in gedachten heeft, schreeuw dan .. anders noemen we het misschien wel “Warpinator” ?

Nieuwe kleuren
Twee van de Mint-Y-kleuren zijn afgerond.

Dit is het nieuwe roze:
en dit is de nieuwe Aqua:

Posted by:

Joan

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (required):

Back to Top