Linux Mint maandnieuws april 2020

Vertaling van Maandelijks Linux Mint nieuws van 30 april 2020 door Clem

Er wordt verder gewerkt aan Linux Mint 20 “Ulyana”, dat is gepland voor juni van dit jaar. Sommige van de functies die in LMDE 4 zijn ge├»ntroduceerd, zijn zoals de live resolutie hobbel in Virtualbox en de activering van APT-aanbevelingen als standaard toegevoegd.

Linux Mint 20 is beschikbaar in 3 edities (Cinnamon, MATE en Xfce) maar alleen in 64-bits. Het zal gebaseerd zijn op Ubuntu 20.04 LTS en een Linux 5.4-kernel gebruiken.

De versleuteling van de thuismap, die in Ubuntu is verwijderd, blijft beschikbaar.

In Cinnamon zijn de meest opvallende kenmerken de verbeterde Nemo-prestaties, de mogelijkheid om de vernieuwingsfrequentie van de monitor te wijzigen en ondersteuning voor fractionele HiDPI-resoluties. De systray-applet zal ook rechtstreeks ondersteuning voor indicatoren (libAppIndicator) en StatusNotifier (Qt en nieuwe Electron-apps) pictogrammen delegeren naar de Xapp StatusIcon-applet.

Op de desktop introduceren we een nieuwe tool voor het delen van bestanden, waarmee het heel gemakkelijk is om bestanden via het lokale netwerk te verzenden en te ontvangen. Zoals je weet, gebruikten we een belachelijk klinkende naam om aan dit project te werken en we waren op zoek naar een nieuwe naam ervoor. We hebben een groot aantal suggesties ontvangen, die we hebben overwogen en die we met elkaar hebben vergeleken. Er waren nogal wat goede namen, maar de grappige klonken niet zo goed als het origineel en de serieuze klonken te veel als een Web 2.0-service. Dus nadat we namen als ‘Ethernator’, ‘Datanator’, ‘XFiles’, ‘Overcast’, ‘Capsule’, ‘DropZone’ hadden bekeken, gingen we uiteindelijk terug naar de oorspronkelijke naam en besloten we ons eraan te houden. “Warpinator” klinkt belachelijk, maar veel mensen vonden het leuk en na zoveel gehoord te hebben, wennen we er een beetje aan.Warpinator versleutelt nu de communicatie op het netwerk en bevat alle functies die we in deze release-cyclus hadden gepland. Het kreeg een nieuw icoon en het enige wat nu nog ontbreekt zijn vertalingen. Als je het eens wilt proberen, zijn hier pakketten voor Mint 19.3 en LMDE 4.

In LMDE 4 heb je alleen dit pakket nodig. Download het, installeer het, Gdebi zou moeten vragen om zijn afhankelijkheden te installeren en deze zijn beschikbaar in de LMDE 4-repository’s.

In Linux Mint 19.3 bevatten de repository’s niet de vereiste afhankelijkheden, dus gebruik de “Software Sources” -tool om de onderstaande PPA toe te voegen:

ppa: clementlefebvre / grpc

Vernieuw vervolgens uw APT-cache en u kunt Warpinator met dit pakket installeren.

Apturl gebruikt de aptdaemon-backend in plaats van Synaptic en Gdebi zal een nieuw vernieuwde gebruikersinterface hebben:Het Mint-Y-thema biedt veel helderdere kleuren dan voorheen. Hier is een vergelijking van enkele van de oude kleuren (aan de linkerkant) met enkele van de nieuwe (aan de rechterkant):Hier is Mint-Y-Blue als voorbeeld. Vroeger zag het er zo uit:en het ziet er nu zo uit:Er zullen ook gele mappen beschikbaar zijn.En wanneer je voor het eerst de Linux Mint 20-desktop betreedt, zal het welkomstscherm deze kleuren onder je aandacht brengen en je vragen welke je het leukst vindt.U kunt deze nieuwe kleuren testen door deze pakketten te installeren. Gebruik ze een paar dagen om eraan te wennen en laat ons weten wat je ervan vindt.

En dat is al het nieuws van deze maand. Ik hoop dat je zult genieten van het spelen met deze vroege release van Warpinator. Aarzel niet om ons uw feedback en bugrapporten te sturen. Veel dank aan alle mensen die ons donaties hebben gestuurd om dit project te helpen financieren en aan alle mensen die betrokken zijn bij Linux Mint en zijn gemeenschap.

Posted by:

Joan

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (required):

Back to Top