Linux Mint 20 “Ulyana” uitgebracht!

Vertaling van blog.linuxmint.com Cinnamon 3928 – Mate 3929 – Xfce 3930 van 27 juni 2020 door Clem

Het team kondigt met trots de release aan van Linux Mint 20 “Ulyana” edities.

Linux Mint 20 is een langetermijnondersteuningsrelease die tot 2025 zal worden ondersteund. Het wordt geleverd met bijgewerkte software en brengt verfijningen en vele nieuwe functies met zich mee om je desktop nog comfortabeler te maken.

Nieuwe features:
Deze nieuwe versie van Linux Mint bevat veel verbeteringen.

Ga voor een overzicht van de nieuwe functies naar:
Wat is er nieuw in Linux Mint 20 Xfce“.
Wat is er nieuw in Linux Mint 20 Mate“.
Wat is er nieuw in Linux Mint 20 Cinnamon“.

Belangrijke info:
De release-opmerkingen bevatten belangrijke informatie over bekende problemen, evenals uitleg, oplossingen en oplossingen.

Ga voor het lezen van de release-opmerkingen naar:
Releaseopmerkingen voor Linux Mint 20 Xfce
Releaseopmerkingen voor Linux Mint 20 Mate
Releaseopmerkingen voor Linux Mint 20 Cinnamon

Systeem vereisten:
1 GB RAM (2 GB aanbevolen voor comfortabel gebruik).
15 GB schijfruimte (20 GB aanbevolen).
Resolutie van 1024 × 768 (bij lagere resoluties, druk op ALT om vensters met de muis te verslepen als ze niet in het scherm passen).

Download links:
Hier zijn de downloadlinks:

Integriteits- en authenticiteitscontroles:
Controleer de integriteit en authenticiteit nadat u een afbeelding hebt gedownload.

Iedereen kan nep ISO-afbeeldingen maken, het is uw verantwoordelijkheid om te controleren of u de officiële downloadt.

Lees en volg de stappen op verify
Link naar de sommen: sha256sum.txt
Link naar de ondertekende bedragen: sha256sum.txt.gpg

Genieten!

We kijken uit naar uw feedback. Bedankt voor het gebruik van Linux Mint en veel plezier met deze nieuwe release!

Upgrade instructies:
Als u de BETA gebruikt, gebruikt dan de Update Manager om beschikbare updates toe te passen.

Aankondigingen met instructies voor het upgraden van Linux Mint 19.3.
Vertaling van Maandelijks nieuws – 3926 – 27 juni 2020 door Clem

We zijn bijna klaar om Linux Mint 20 uit te brengen. Na deze release, voordat we verder gaan met de volgende ontwikkelingscyclus, hebben we twee weken nodig om te werken aan het upgradepad van Linux Mint 19.3 en de poort van de nieuwe functies in LMDE 4.

Ik wil iedereen bedanken die heeft deelgenomen aan de BETA. Dankzij uw deelname hebben we veel feedback gekregen en hebben we zeer belangrijke bugs kunnen verhelpen. Er zijn 167 meldingen verwerkt. Naast andere belangrijke veranderingen werd fractionele schaalverdeling van Cinnamon intuïtiever gemaakt, veel vertaalproblemen werden opgelost, LVM gecodeerde installaties hebben geen internetverbinding meer nodig, selectie van paneellay-out werd teruggebracht in het welkomstscherm, ondersteuning voor StatusNotifier-pictogrammen (Qt- en Electron-apps) werd verbeterd. Veel componenten hebben bugfixes ontvangen en zoals altijd konden we met de BETA-fase nieuwe problemen identificeren en een betere release krijgen.

We moesten ook een paar moeilijke beslissingen nemen. De nieuwe Mint-Y-kleuren zijn uitgesteld tot Linux Mint 20.1. De wijziging waardoor het Grub-menu altijd zichtbaar was, werd teruggedraaid en het Grub-thema, dat in deze release verhinderde dat Linux Mint 20 op bepaalde laptops opstartte, werd verwijderd.

Toen we deze wijzigingen aanbrachten, voelden we de noodzaak om ze te documenteren, dus maakten we van de gelegenheid gebruik om informatie te verzamelen in een nieuwe gids genaamd The Linux Mint User Guide. Op dit moment is het slechts een verzameling pagina’s met nieuwe onderwerpen, zoals hoe je Grub configureert en een thema geeft, hoe je Chromium installeert, waarom Snap is uitgeschakeld en hoe je het inschakelt. Naarmate we verder gaan, zullen we meer en meer informatie aan deze handleiding toevoegen en we hopen dat het zal uitgroeien tot iets zeer nuttigs voor de gemeenschap.

Last but not least wil ik u bedanken voor uw donaties en voor uw steun. We ontvangen meer dan 700 donaties per maand. Wanneer we moeilijke beslissingen nemen of een standpunt innemen, voelen we ook uw vertrouwen en uw steun. Je maakt ons sterk, je stelt ons in staat en je stelt ons in staat om assertiever, veeleisender en gefocust te zijn op wat we willen doen, wie we willen zijn en waar we naartoe willen als distributie.

Elke release is een prestatie en een feest. Het is een geweldig gevoel als het klaar is en je geniet ervan. Ik hoop dat deze nieuwe serie releases even succesvol zal zijn als de vorige en ik hoop dat je er veel plezier en plezier aan zult beleven.

Posted by:

Joan

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (required):

Back to Top