Linux Mint maandnieuws oktober 2020


Vertaling van Maandelijks nieuws – 31 oktober 2020 door Clem

Hartelijk dank voor uw steun en uw donaties en veel dank aan onze sponsors, partners en alle mensen die ons helpen.

Chromium
De Chromium-browser is nu beschikbaar in de officiële repositories voor zowel Linux Mint als LMDE. Als je hierop hebt gewacht, wil ik je bedanken voor je geduld.

Om reactiviteit en tijdige updates te garanderen, moesten we het proces van het detecteren, verpakken en samenstellen van nieuwe versies van Chromium automatiseren. Dit is een applicatie die per build op een snelle computer meer dan 6 uur nodig heeft. We hebben een nieuwe build-server toegewezen met hoge specificaties (Ryzen 9 3900, 128GB RAM, NMVe) en de tijd die nodig was om Chromium te bouwen teruggebracht tot iets meer dan een uur.

Hoewel Chromium aanwezig was in Debian, merkten we dat het zelden up-to-date was, dus werd besloten om ook voor LMDE te bouwen. We moesten een paar dingen aanpassen en er waren hindernissen onderweg, maar het is eindelijk zover.

De pakketnaam is hetzelfde in Linux Mint en LMDE: “chromium”.

IPTV
Vorige maand zei ik dat we een IPTV-speler konden ontwikkelen en ik kreeg zeer positieve feedback. Velen van jullie toonden er interesse en nieuwsgierigheid naar, maar ik merkte ook dat het concept vaak verkeerd werd geïnterpreteerd of niet volledig werd begrepen.

Het is nog te vroeg om te zeggen of dit onderdeel zal zijn van Linux Mint en hoeveel we ons kunnen concentreren op de ontwikkeling ervan, maar we hebben hier genoeg enthousiasme om het project op gang te krijgen en een prototype te bouwen dat Hypnotix heet.

U kunt Hypnotix downloaden op: http://linuxmint.com/tmp/blog/3978/hypnotix_1.0.0_all.deb

Dit is een vroege ALPHA, zonder vertalingen en een zeer minimale gebruikersinterface en functies.

Het wordt geleverd met een gratis inhoudsprovider (FreeIPTV) die streams biedt voor verschillende tv-stations. Dit werd gedaan zodat iedereen het kon gebruiken en zien hoe het werkt. De reikwijdte van het project is echter beperkt tot de ontwikkeling van een spelertoepassing en omvat niet het onderhoud of de levering van streams of multimedia-inhoud. Dit wordt gedaan door de contentprovider.

Hypnotix heeft geen voorkeuren in de gebruikersinterface, maar u kunt het configureren vanaf de opdrachtregel. Als u een IPTV-inhoudsprovider heeft, kunt u de naam en uw M3U-adres als volgt specificeren:

gsettings set org.x.hypnotix providers “[‘Provider_Name:::https://m3u_url.m3u’]”

Je kunt de ontwikkeling van Hypnotix volgen op Github op https://github.com/linuxmint/hypnotix

Favorieten
Werk je vaak aan dezelfde bestanden? Vertrouw je op bladwijzers en “recents” om ze te vinden? We werken aan iets dat u zal helpen uw favoriete bestanden sneller dan voorheen te openen.

Klik met de rechtermuisknop op een bestand en kies “Toevoegen aan favorieten”. Net als bij vastgezette bestanden, wordt het gemakkelijker te herkennen door bovenaan uw map te verschijnen.

U kunt het ook rechtstreeks openen, waar u ook bent, door het gedeelte “Favorieten” van uw bestandsbeheerder te gebruiken:

Of het dialoogvenster voor bestandsselectie:

Of vanuit de applicatie waarmee u het wilt openen:

Of in Cinnamon vanuit een nieuwe sectie in het applicatiemenu of de nieuwe speciale “favorieten” -applet.

We hebben al jaren bladwijzers om snel toegang te krijgen tot sommige van onze mappen, het werd tijd dat we hetzelfde deden voor bestanden.

Cinnamon
CJS 4.8 zal de nieuwere Mozjs78 gebruiken. Dit werd gevraagd door andere distributies en het maakt Cinnamon gemakkelijker te onderhouden buiten Linux Mint. In alle distributies, ook de onze, resulteert dit ook in iets betere prestaties, met name tijdens de opstartfase.

Er zijn wijzigingen aangebracht in de manier waarop Cinnamon de compatibiliteit met onderdelen interpreteert. In het verleden moest een applet of desklet die de versies van Cinnamon specificeerde waarmee deze compatibel was, worden bijgewerkt om de nieuw uitgebrachte versie van Cinnamon te specificeren. Het faalde als het niet goed werkte. Vanaf Cinnamon 4.8 is dit niet langer nodig. Voorwaartse compatibiliteit zal worden aangenomen en verwacht, tenzij specifiek geweigerd door de applet / desklet. Multi-versie (de mogelijkheid voor onderdelen om verschillende broncode te leveren voor verschillende versies van Cinnamon) zal ook impliciet worden. Dit zal de compatibiliteit tussen onderdelen en Cinnamon verbeteren en het onderhoud verminderen.

Er zijn ook verbeteringen aangebracht in de manier waarop Cinnamon omgaat met de onderdelen-server. Sommige gegevens werden in de cache opgeslagen door onze globale proxy en dit leverde soms problemen op bij het bijwerken van onderdelen. Toekomstige versies van Cinnamon zullen de proxy dwingen de cache te omzeilen en altijd up-to-date onderdelen op te halen.

Posted by:

Joan

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (required):

Back to Top