Linux Mint hulp aan huis.

Er is regelmatig vraag naar fysieke hulp bij het oplossen van computerproblemen.
Er wordt door enkele vrijwilligers gewerkt aan een netwerk voor thuishulp, maar dat is een enorme klus die veel tijd kost.

Op de Linux Mint wiki staan enkele Linux Mint clubs vermeld die hulp aan bezoekers bieden. Bij enkele daarvan zijn ook leden die bij U thuis hulp aanbieden.

Door de corona beperkingen zijn niet alle clubs bereikbaar.

Een begin.
Wie zich wil aanbieden voor Linux Mint hulp aan huis kan dat hier opgeven. Hulp zoekenden kunnen dan in ieder geval al ergens terecht.
Op de lijst staan naam, locatie en bereikbaarheid van mensen die hulp aanbieden.

Posted by:

Joan

15 Comments

 1. Wim Baardse -  18 mei 2021 - 17:47

  Ik wil wel helpen hoor, heb aardig wat ervaring met linux. 10 jaar ervaring in seniorweb. Meestal los ik de problemen op via teamviewer.

  Beantwoorden
  • Joan -  18 mei 2021 - 18:11

   Mooi,

   Geef even je naam en locatie op en de manier waarop je bereikt kan worden, dan zet ik je op de lijst.
   Niet iedereen kan met teamviewer overweg.

   Met vriendelijke groet, Joan.

   Beantwoorden
 2. -  19 mei 2021 - 12:24

  Voorheen hielp ik regelmatig mensen met Windows, maarrr daar ben ik gelukkig mee gestopt. Tegenwoordig informeer ik vooral en help daarbij alleen nog maar bij Linux. Ik woon in de Stad Groningen. Men mag mij berichten via pe.siera@tele2.nl.

  Beantwoorden
  • Joan -  19 mei 2021 - 14:47

   Dag Pé,
   Bedankt. Ik zet je op de lijst

   Mvg Joan.

   Beantwoorden
 3. Wim -  19 mei 2021 - 23:38

  Ik werk al meer dan 10 jaar met linux varianten en heb in kleine kring ervaring met computerhulp aan huis met name bij senioren. Mijn voorsprong in kennis en kunde zet ik graag behulpzaam in. Regio Alkmaar noord holland. Ik reken wel woon-werk-kilometers.

  Beantwoorden
  • Joan -  20 mei 2021 - 03:11

   Dag Wim,
   Bedankt voor je reactie. Ik zet je op de lijst.
   Mvg, Joan.

   Beantwoorden
 4. Stephan verrips -  20 mei 2021 - 16:00

  Ook ik wil graag anderen helpen met linux problemen. Ik kan alleen in Wageningen (bezit geen fiets en auto, maar ben lopend). Voorwaarde is dat ik geen bedrijf ben, dus geen garantie. Ik verwacht voor mijn diensten een kop koffie, verder niks. Ik heb ervaring (een beetje) met ubuntu, (meer met) Debian en sinds kort ook Linux mint die ik zelf nu gebruik. Ik ben in bezit van LPIC-1 certificate en werk sinds 1998 met linux. Ik heb eigenlijk alleen ervaring met Desktop PC’s, dus vraag me niks op clusters, zelf DNS hosten enzo. Ik ben bereikbaar op 06-2432 7434. Buiten Wageningen wil ik wel helpen op voorwaarden dat ik opgehaald wordt. verder draag ik als man een rok, dus als dat een bezwaar is (het is NIET aanstotend) dan kan het dus ook niet !

  Beantwoorden
  • Joan -  20 mei 2021 - 16:16

   Dag Stephan,

   Iedereen die Linux hulp aanbied houdt zelf contact met de hulpvrager. Waar en hoe dat gebeurt moet ieder voor zich weten.
   Nu de terrassen weer open zijn kan het ook daar gezellig met een kopje koffie.

   Ik zet je op de lijst. Mvg. Joan.

   Beantwoorden
 5. Wim Baardse -  1 juni 2021 - 19:57

  Ik heb een filmpje gemaakt met vokoscreen hoe het geïnstalleerd moet worden. Vaak is dat het eerste wat ik ze goed leer. Ik heb nog niet meegemaakt dat men daarna niet weet hoe het werkt. Daar komt bij dat ik er ook al geweest ben, dus ze kennen mij. En zelf wil ook wel weten in wie ik mijn energie en tijd steek.

  Beantwoorden
 6. Johannes Josten -  30 augustus 2021 - 17:54

  Ik ben desperaat hulpzoekende : alles al geprobeerd om Mac OS 10.6.8 Snow Leopard in Virtual Box aan de praat te krijgen . Draai Linux Mint 20.2 op iMac .Loop vast in shell commando en kan het daar dus niet verder oplossen omdat ik daar verdere kennis voor mis. Dit wel gevonden : https://www.youtube.com/watch?v=A3z64QUTJsM maar gaat boven mijn petje .Betaal graag vergoeding , kan dit via Team Viewer ?

  Beantwoorden
  • Joan -  30 augustus 2021 - 22:39

   Dag Joannes,

   Stel je vraag eens in het Linux Mint forum, of kijk anders eens in de lijst van ‘Linux Mint hulp aan huis.’ of daarin iemand staat die bij jou in de buurt woont.
   Er zijn ook diverse computer clubs die helpen met Linux waarvan je op de LMNL wiki info kunt vinden..

   Groet Joan.

   Beantwoorden
 7. Jan Dekker -  21 oktober 2021 - 16:27

  Hallo Joan
  Mag ik het emailadres van Stephan Verrips uit Wageningen. Ik heb een probleem en wil contact met hem zoeken? Bijvoorbaat dank.

  Beantwoorden
  • Joan -  21 oktober 2021 - 23:07

   Er is geen ander adres dan wat in de lijst staat.

   Beantwoorden
 8. Piet Brans -  26 november 2021 - 14:30

  Hallo, goede middag,
  Ik zit al geruime tijd vast, kan geen goede opstartbare stick maken voor linux 20.2 tientallen keren geprobeerd maar het lukt niet.
  Ik heb ook diverse dvd’ waarvan ik zeker weet dat ik die in het verleden wel heb kunnen gebruiken maar die krijg ik ook niet aan de praat.
  Op een ouder laptop heb in linux 19 die kan ik ook niet uploden naar 20.2 Op een iets jonger laptop kan helemaal niets op krijgen.
  Het kan natuurlijk ook zijn dat er iets aan mijn laptop’ mis is.
  Wie kan of wil mij op afstand helpen?
  Met vr gr Piet

  Beantwoorden

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (required):

Back to Top