Linux Mint nieuws september 2019

Vertaling van Maandelijks Nieuws van 1 Oktober 2019 door Clem

Veel dank aan al onze donateurs, onze sponsors, onze partners en aan iedereen die betrokken is bij de ondersteuning van ons project. Voordat we aan de slag gaan met het nieuws, wil ik de mensen bedanken die ons vorige maand hebben geholpen bij het oplossen van de bug in het pictogram van het Update Manager-systeemvak. Het was een belangrijke bug, die we niet gemakkelijk konden reproduceren, en dankzij jullie konden we het eindelijk oplossen.

Datumnotatie

Vorige maand kondigden we aan dat de taalconfiguratie tool mensen de locale zou laten kiezen voor het datumformaat. In hun feedback gaven sommige gebruikers aan dat dit niet genoeg zou zijn, en ze hadden gelijk.

We hebben dit onderzocht en een ontwerpfout vastgesteld in de manier waarop het standaarddatumformaat is gelokaliseerd. Hoewel de namen van de dagen en maanden zijn gelokaliseerd volgens de omgevingsvariabele LC_TIME, hebben we de indeling zelf opgehaald met gettext in overeenstemming met de taal van de desktop.

We zullen dit gerepareerd krijgen in Cinnamon en in MATE voor 19.3.

XAppStatusIcon

Er is veel gewerkt aan het polijsten van de XAppStatusIcons die vorige maand werden geïntroduceerd. Aan de desktopzijde is een nieuwe API beschikbaar waarmee u gemakkelijk applets kunt ontwikkelen.

Applets zijn momenteel beschikbaar voor Cinnamon en MATE en we werken aan een paneelplug-in voor Xfce 4.14.

In Linux Mint 19.3 zal libAppIndicator ook worden gepatcht om XAppStatus als reserve te gebruiken.

Systeemrapporten

Zou het niet leuk zijn als je de blog niet hoefde te lezen om erachter te komen dat er een nieuwe versie van Linux Mint beschikbaar was? Hoe zit het met deze taalpakketten die je op je computer mist? En heb je je root-wachtwoord al ingesteld?

Het hulpmiddel Systeemrapporten wordt eindelijk het nuttige hulpmiddel dat het had moeten zijn. Het doel is om het bewustzijn te vergroten en mogelijke problemen op uw computer te identificeren.

Het werd voor het eerst geïntroduceerd in Linux Mint 18.3 als een applicatie die je kon draaien om door informatie en crashrapporten te bladeren.

In Linux Mint 19.2 werd het compatibel met LMDE en kreeg het een nieuw venster om systeeminformatie weer te geven en te uploaden.

In de toekomst zal het op de achtergrond worden uitgevoerd en u laten weten wanneer problemen uw aandacht vereisen.

Hierdoor kunnen we met u communiceren en u helpen op een manier die we eerder niet konden. In tegenstelling tot de documentatie en de release-opmerkingen die generiek en gericht zijn op alle gebruikers, stelt deze tool ons in staat om informatie en oplossingen te tonen die specifiek voor u relevant zijn, en als we weten hoe ze te repareren, om u een knop te bieden waarop u kunt klikken om dingen gemakkelijk op te lossen.

Tot nu toe controleert de tool:

  • Als een nieuwe versie van Linux Mint beschikbaar is
  • Als uw versie van Linux Mint in de buurt komt van EOL
  • Als uw Timeshift-configuratie is ingesteld (de Update Manager maakt dit niet meer uit)
  • Als er stuurprogramma’s beschikbaar zijn
  • Als u taalpakketten mist
  • Als u multimedia codecs mist

En het verhoogt het bewustzijn van de kwestie van rootwachtwoorden.

Linux Mint-logo

Er wordt verder gewerkt aan het Linux Mint-logo. Ik wil Sebastien (SebastJava) bedanken voor het identificeren en oplossen van problemen en marge-inconsistenties in ons oorspronkelijke logo. We gaan naar een LM-vorm die lijkt op het origineel, maar zonder deze problemen, zonder de kloof tussen de twee letters en zonder het omringende blad.

Door het logo te beperken tot alleen de L- en M-letters, kunnen we modernere ontwerpen produceren en een breder scala aan kleuren en vormen benutten.

Ander nieuws

We hebben de allereerste MintBox 3 ontvangen. Het ziet er geweldig uit en de snelheid is fantastisch. We zijn bezig met het oplossen van een probleem rond de CPU en werken samen met Compulab om het aan te pakken.

We zullen de komende weken een beoordeling en meer informatie over het apparaat ontvangen.

De codenaam voor LMDE 4 is Debbie. Het is schattig en het past heel goed bij de Debian-basis. Er is nog geen ETA voor.

Xplayer is een volwassen project, het is goed vertaald en het kan heel goed worden geïntegreerd in onze desktopomgevingen. De prestaties op het gebied van videoweergave, die afhankelijk zijn van de GStreamer-backend, zijn echter behoorlijk slecht in vergelijking met andere backends zoals MPV. Het gebruikt ook ClutterGst om ondertitels en OSD te maken en dat beperkt het als het gaat om hardware-versneld afspelen. We kijken momenteel naar op MPV gebaseerde alternatieven (de MPV-speler zelf, Celluloid die retro-compatibel kan worden gemaakt met 18.04 en libmpv1 waar we een frontend voor kunnen schrijven) en overwegen om Xplayer te vervangen en niet automatisch VLC toe te voegen bij het installeren van de multimedia codecs.

Posted by:

Maik

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (required):

Back to Top