Linux Mint nieuws december 2019

Vertaling van Linux Mint nieuws van 27 december 2019 door Clem

Na gelukwensen voor de feestdagen en de blijdschap over het uitbrengen van de nieuwe Mint 19.3 “Tricia, wordt gereageerd op de reacties en aanpassingen besproken.

Het verwijderen van de sneltoetsen in de gegroepeerde vensterlijst van Cinnamon worden meer gemist dan we hadden verwacht. Deze functie zullen we terughalen.

We zijn er eindelijk in geslaagd om de 1px border bug op te lossen die invloed heeft op vensters op volledig scherm in Cinnamon, en we hebben ook een oplossing voor de vertraging van de screensaver. We zullen deze verbeteringen in bijwerkbeheer meegeven.

De nieuwe versie van Systeemrapporten werd zeer goed ontvangen, maar de root-wachtwoordmelding verwarde een groot aantal mensen. Ik heb met enkele van onze IRC-moderators gesproken en het is hun grootste klacht bij de nieuwe release. We zullen dit beoordelen en er een oplossing voor vinden.

Er was een pakketprobleem met grub2-thema-mint en grub2-thema-mint-2k. Deze pakketten konden niet netjes worden verwijderd. Dit is nu opgelost.

We zoeken een probleem met het klokformaat in Cinnamon. Aarzel niet om commentaar te leveren op https://github.com/linuxmint/cinnamon/issues/9042.

In uw reacties hebben we veel problemen opgemerkt met het systeemvak en de applet XappStatusIcon. Alles is aanwezig om dit probleemloos te laten werken en we kunnen hier geen problemen reproduceren. Als u problemen ondervindt met een onderdeel, meld dit dan op https://github.com/linuxmint/linuxmint/issues, vertel ons welk bureaublad u gebruikt, wat uw paneelindeling is (dat wil zeggen welke applets het bevat), en de lijst van uw geïnstalleerde pakketten (u kunt dit krijgen met “dpkg -l”).

MintBox3

De MintBox3 is eindelijk uit, en niet alleen konden we ermee spelen, we konden ook eenheden naar enkele van de ontwikkelaars in ons team sturen. Ik hoop dat we dat kunnen blijven doen en dat steeds meer ontwikkelaars van Mint het in handen krijgen.

Het is een geweldige machine en er is niets anders wat er op lijkt. Ik gebruikte een Airtop1 als mijn hoofdcomputer, dus ik was al gewend aan het uiterlijk, de vormfactor, de bouwkwaliteit en de passieve koeling … Ik had niet verwacht zo onder de indruk te zijn, maar de kloof in prestaties was echt een verrassing. Ik hoop dat we onze indrukken kunnen verzamelen en volgende maand een volledige recensie kunnen schrijven.

Als u geïnteresseerd bent in de MintBox3, bekijk dan het persbericht op https://fit-iot.com/web/products/mintbox3/mintbox3-press-release.De MintBox3 is momenteel beschikbaar voor $ 1399 en $ 2499, afhankelijk van de specificatie:

De MintBox3 Basic is het instapmodel met Core i5-9500 6-core CPU, 16 GB RAM en 256 GB Samsung NVMe SSD.
De MintBox3 Pro is het high-end model met Core i9-9900K 8-core CPU, GeForce GTX 1660 Ti 6 GB grafische kaart, 32 GB RAM en 1 TB Samsung NVMe SSD.Dit is een luxe computer en het voelt echt uniek. Als je het aan buren en vrienden laat zien, is het eerste wat ze vragen: “wat is het?”. We weten dat dit apparaat niet voor iedereen geschikt is en dat het er zeker niet uitziet als een budgetcomputer of een basisproduct. Sinds 2012 heeft alles wat we met Compulab hebben gedaan, echt speciaal gevoeld. We hebben ons logo op een aantal van de schattigste en kleinste stille computers geplaatst en we zijn echt trots om hier deel van uit te maken. Vandaag bewonderen we ons diamantlasergesneden logo op een machine die er niet alleen schattig en uniek uitziet, maar die ook brutaal krachtig is. Dit is de snelste computer die ik in handen heb gekregen, het is de best gebouwde machine waarmee ik ooit heb gespeeld en het draait op Linux Mint.

Posted by:

Joan

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (required):

Back to Top